Rijn, Rembrandt van

Infraroof Rembrandt
Nieuws - 1 sep 2020

‘Hoofd van een behaarde man’ is in 1981 nep verklaard. Uit recent onderzoek blijkt dat het mogelijk tóch om een echte Rembrandt gaat.

Het lijst waar ooit ‘Christus in de storm op het meer van Galilea’ van Rembrandt in werd getoond
Nieuws - 26 nov 2019

De kunstroof van het Isabelle Stewart Gardner Museum uit 1990 wordt gezien als de meest kostbare diefstal van privé-eigendommen uit de geschiedenis.

Rembrandt van Rijn Universiteit Leiden
Nieuws - 7 jun 2019

Rembrandt zou maar zeer kort op de Universiteit Leiden hebben doorgebracht. Een bron uit het archief van de universiteit schetst echter een ander beeld.

digitaal onderzoek naar rembrandt
Reportage - 20 mei 2019

Hoe doe je eigenlijk onderzoek naar de zelfportretten van Rembrandt? Dan kun je putten uit duizenden ontsloten bronnen uit de tijd van Rembrandt zelf. Digitaal en wel. Maar hoe doorzoek je al die gedigitaliseerde materialen?

Frans Hals, De magere compagnie [Public domain], via Wikimedia Commons
Nieuws - 1 aug 2017

Grote namen als Rembrandt, Vermeer en Frans Hals behoorden tot de zeventiende-eeuwse kunstenaars die tot de Hollandse Meesters gerekend worden.

bataafse mythe
Nieuws - 19 jun 2017

Al aan het begin van onze jaartelling verzetten vrijheidslievende Nederlanders zich tegen hun onderdrukkers. Althans, volgens de Bataafse mythe. Klopt dat?

Nieuws - 19 sep 2016

Wie vandaag de dag in een museum naar een schilderij kijkt, zal er niet bij stil staan dat een schilderij door de jaren heen is veranderd.

Rembrandt van Rijn Marten en Oopjen
Nieuws - 1 jul 2016

In 1634 schilderde Rembrandt van Rijn de huwelijksportretten van Marten Soolmans en Oopjen Coppit. Hoe kwamen deze portretten tot stand?

Rembrandt van Rijn
Nieuws - 25 sep 2015

De schilderscarriere van Rembrandt van Rijn was niet altijd zo succesvol als zijn bekendheid van vandaag de dag doet vermoeden.

Nieuws - 12 mrt 2014

Het schilderij 'De samenzwering van de Bataven onder Claudius Civilis' is vanaf 21 maart 2014 tijdelijk weer in Nederland.

De vrouw van Rembrandt
Nieuws - 2 aug 2013

Saskia van Uylenburgh was de vrouw van schilder Rembrandt van Rijn. Tijdens hun huwelijk stond zij vaak model voor zijn schilderijen.

Nieuws - 19 okt 2012

De Radboud Universiteit Nijmegen presenteerde afgelopen week de eerste demoversie van het ‘Rembrandt Documents Project’, ofwel ‘RemDoc’.

Pagina's

Abonneren op Rijn, Rembrandt van