Rijn, Rembrandt van

Rembrandt van Rijn Universiteit Leiden
Nieuws - 7 jun 2019

Rembrandt zou maar zeer kort op de Universiteit Leiden hebben doorgebracht. Een bron uit het archief van de universiteit schetst echter een ander beeld.

digitaal onderzoek naar rembrandt
Reportage - 20 mei 2019

Hoe doe je eigenlijk onderzoek naar de zelfportretten van Rembrandt? Dan kun je putten uit duizenden ontsloten bronnen uit de tijd van Rembrandt zelf. Digitaal en wel. Maar hoe doorzoek je al die gedigitaliseerde materialen?

Frans Hals, De magere compagnie [Public domain], via Wikimedia Commons
Nieuws - 1 aug 2017

Grote namen als Rembrandt, Vermeer en Frans Hals behoorden tot de zeventiende-eeuwse kunstenaars die tot de Hollandse Meesters gerekend worden.

Nieuws - 19 sep 2016

Wie vandaag de dag in een museum naar een schilderij kijkt, zal er niet bij stil staan dat een schilderij door de jaren heen is veranderd.

Rembrandt van Rijn Marten en Oopjen
Nieuws - 1 jul 2016

In 1634 schilderde Rembrandt van Rijn de huwelijksportretten van Marten Soolmans en Oopjen Coppit. Hoe kwamen deze portretten tot stand?

Rembrandt van Rijn
Nieuws - 25 sep 2015

De schilderscarriere van Rembrandt van Rijn was niet altijd zo succesvol als zijn bekendheid van vandaag de dag doet vermoeden.

Nieuws - 12 mrt 2014

Het schilderij 'De samenzwering van de Bataven onder Claudius Civilis' is vanaf 21 maart 2014 tijdelijk weer in Nederland.

De vrouw van Rembrandt
Nieuws - 2 aug 2013

Saskia van Uylenburgh was de vrouw van schilder Rembrandt van Rijn. Tijdens hun huwelijk stond zij vaak model voor zijn schilderijen.

Nieuws - 19 okt 2012

De Radboud Universiteit Nijmegen presenteerde afgelopen week de eerste demoversie van het ‘Rembrandt Documents Project’, ofwel ‘RemDoc’.

Nieuws - 21 aug 2012

De Stichting Culturele Herdenkingen in Fryslân heeft van een anonieme kunstverzamelaar een tip ontvangen over een mogelijke nieuwe Rembrandt.

Rembrandt
Nieuws - 15 jul 2012

Rembrandt van Rijn schilderde de Nederlandse eer naar grote hoogten.

De Nachtwacht. Een schilderij van Rembrandt van Rijn. Bron: Wikimedia Commons.
Nieuws - 26 aug 2011

De nachtwacht is het bekendste schilderij van Rembrandt van Rijn en werd geschilderd in de zeventiende eeuw.

Abonneren op Rijn, Rembrandt van