Johnson, Lyndon B.

Great Melding
Reportage - 13 mei 2020

Na de Tweede Wereldoorlog vond er een grote verschuiving in de Amerikaanse politieke verhoudingen plaats. Na ruim een eeuw van tegenovergesteld gedrag, begon het Zuiden op de Republikeinen te stemmen en het Noorden op de Democraten. Wat gebeurde er?

Hubert Humphrey
Nieuws - 3 feb 2020

De staat Iowa heeft een sleutelpositie in de Amerikaanse voorverkiezingen. Waarom juist deze relatief kleine staat met slechts 3 miljoen inwoners?

Kennedy een paar minuten voor de moord
Nieuws - 26 okt 2017

De beruchte 'Kennedy-files' worden openbaar gemaakt. Wat kan er in staan? Hoe, waarom en door wie werd John F. Kennedy vermoord?

John F. Kennedy moordaanslag
Nieuws - 22 nov 2015

Op 22 november 1963 wordt president John F. Kennedy door een moordaanslag om het leven gebracht.

Nieuws - 28 jan 2014

Vandaag zal Barack Obama zijn jaarlijkse State of the Union toespraak houden, traditioneel op de laatste dinsdag van januari.

Vietnamoorlog
Nieuws - 8 aug 2013

De Vietnamoorlog ontwikkelde zich van een koloniale oorlog tot een groot conflict en een nederlaag voor de Verenigde Staten.

Nieuws - 11 mei 2013

Lyndon B. Johnson was één van de meest invloedrijke en extravagante politici uit de Amerikaanse geschiedenis. Mede dankzij zijn 'Johnson Treatment'.

tet-offensief vietnamoorlog
Nieuws - 7 feb 2013

Het Tet-offensief in 1968 tijdens de Vietnamoorlog betekende een grote morele overwinning voor de communistische troepen op het Amerikaanse leger.

Nieuws - 11 sep 2012

Vicepresident Lyndon B. Johnson (LBJ) was één van de meest ervaren politici toen het ambt van president hem toeviel na de aanslag op president Kennedy.

Nieuws - 9 dec 2011

De Verenigde Staten kennen al een lange traditie op het gebied van succesvolle, maar controversiële politieke campagnes.

Abonneren op Johnson, Lyndon B.