Filipijnen

ASEAN Vlag, By Hariboneagle927, via Wikimedia Commons
Nieuws - 1 aug 2017

Van armoede en oorlog naar handel en samenwerking. Vijftig jaar na zijn oprichting is de ASEAN een invloedrijke politieke en economische organisatie.

Nieuws - 12 apr 2017

Tijdens een vuurgevecht tussen Filipijnse regeringstroepen en opstandelingen, is een van de kopstukken van de terreurorganisatie Abu Sayyaf om het leven gekomen.

Landelijke actiedag van Giro555 Samen in actie voor Oekraïne. Foto: Marco Scheurink, via Giro555
Nieuws - 29 mrt 2017

In november 1984 zetten verschillende Nederlandse hulporganisaties zich voor het eerst samen in voor het goede doel. Hoe ontstond deze samenwerking?

Zuid-chinese zee conflicten
Nieuws - 21 okt 2016

Het conflict in de Zuid-Chinese Zee is een blijvende dreiging voor de vrede in de regio. Regelmatig vliegen landen die aan de zee liggen elkaar in de haren

Vlag van de Filipijnen
Nieuws - 1 jun 2016

De onafhankelijke archipel de Filipijnen werden een groot deel van hun geschiedenis overheerst door de Spanjaarden. In 1898 kwam hier verandering in.

Slag in de Golf van van Leyte
Nieuws - 26 okt 2014

Op 26 oktober 1944 eindigde de grootste zeeslag van de Tweede Wereldoorlog. De Slag in de Golf van Leyte was de grootste nederlaag voor de Japanse marine.

Grootste vulkaanuitbarstingen in de geschiedenis
Nieuws - 7 jan 2014

De afgelopen duizenden jaren zijn er meerdere grote vulkaanuitbarstingen geweest. Hieronder enkele van de grootste en bekendste uitbarstingen op een rijtje

Nieuws - 5 mrt 2013

Jamalul Kiram III beweert af te stammen van de sultans van Sulu, aan wie dit grondgebied een tijdlang toebehoorde.

Nieuws - 13 okt 2012

Ze is op de Filippijnen een nationale heldin en wordt vaak vergeleken met Jeanne d’Arc.

Nieuws - 21 aug 2011

Op 21 augustus 1983 stapt Benigno Aquino Jr. uit het vliegtuig nadat hij drie jaar in ballingschap in de Verenigde Staten had gezeten. Zodra hij voet zet op de Filippijnen, wordt hij door een schot in het achterhoofd getroffen en sterft.

Nieuws - 9 aug 2011

Een tentoonstelling in de streng katholieke Filipijnen is gesloten, omdat één van de posters Jezus toont met een houten penis, vastgelijmd aan zijn gezicht. Op een ander werk werd hij getoond met Mickey Mouse-oren en een clownsneus op. Op de streng gelovige eilanden wordt de expositie beschouwd als ´immoreel´. De Spanjaarden brachten in 1521 het Rooms Katholieke geloof naar het eiland.

Abonneren op Filipijnen