Tijdens de Koude Oorlog liepen de spanningen tussen de VS en de Sovjets steeds hoger op en werd de wereld in twee vijandige kampen verdeeld. Hoe kwam dat?
Noord-Korea
Noord-Korea heeft een verborgen kunstzinnige kant. Naast kernwapens, produceert Pyongyang propagandistische kunst voor liefhebbers wereldwijd.
Na de Japanse capitulatie van 2 september 1945 werd vastgelegd dat Japan geen leger meer mocht hebben. Daar komt nu verandering in.
Noord-Korea dreigde deze week het eiland Guam aan te vallen. Al eeuwenlang is Guam strategisch gezien van groot belang in het internationale machtsspel.
Tijdens de Korea-oorlog van 1950-1953 stuurden veel westerse landen troepen die onder de vlag van de VN tegen de Communisten vochten. Ook Nederlanders.
Sinds de stichting van de Democratische Volksrepubliek Korea in 1948 door Kim Il-sung is de familie Kim onafgebroken aan de macht. Even een korte terugblik
De gedemilitariseerde zone (DMZ) in Korea: het grensgebied tussen Noord- en Zuid-Korea. Ondanks de naam is dit – ironisch genoeg – één van de zwaarst militair bezette gebieden ter wereld.
In het gehele land kan de Nederlandse bevolking stemmen aangaande het associatieverdrag van Oekraïne met Europa. De grote vraag is of de opkomst hoog genoeg zal zijn voor een geldige volksr
Eén ding is zeker: de Koreaoorlog is, zestig jaar na haar begin, nog lang niet voorbij. Zo nu en dan vinden er nog gewelddadige incidenten plaats.
De territoriale spanningen op zee tussen China en Japan kennen een lange historie. Een belangrijke gebeurtenis hierin is de Eerste Chinees-Japanse Oorlog.
Cybercrime is een groeiend probleem en geeft bedrijven een hoop kopzorgen.
Op de 38e breedtegraad in Korea bevind zich de Gedemilitariseerde Zone. Deze zone volgt ongeveer de originele scheidslijn tussen Noord- en Zuid-Korea.