Noord-Korea

Noord-Korea
Nieuws - 30 apr 2018

Noord-Korea heeft een verborgen kunstzinnige kant. Naast kernwapens, produceert Pyongyang propagandistische kunst voor liefhebbers wereldwijd.

Het Japanse leger
Nieuws - 24 okt 2017

Na de Japanse capitulatie van 2 september 1945 werd vastgelegd dat Japan geen leger meer mocht hebben. Daar komt nu verandering in.

Luchtfoto Guam
Nieuws - 18 aug 2017

Noord-Korea dreigde deze week het eiland Guam aan te vallen. Al eeuwenlang is Guam strategisch gezien van groot belang in het internationale machtsspel.

Nieuws - 16 feb 2017

Nu de halfbroer van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un is ‘vermoord’ in Maleisië, staan de verhoudingen binnen de familie Kim weer op scherp.

Nieuws - 6 feb 2017

De gedemilitariseerde zone (DMZ) in Korea: het grensgebied tussen Noord- en Zuid-Korea. Ondanks de naam is dit – ironisch genoeg – één van de zwaarst militair bezette gebieden ter wereld.

Nieuws - 6 apr 2016

In het gehele land kan de Nederlandse bevolking stemmen aangaande het associatieverdrag van Oekraïne met Europa. De grote vraag is of de opkomst hoog genoeg zal zijn voor een geldige volksr

Nieuws - 21 aug 2015

Eén ding is zeker: de Koreaoorlog is, zestig jaar na haar begin, nog lang niet voorbij. Zo nu en dan vinden er nog gewelddadige incidenten plaats.

Nieuws - 15 jan 2015

Japan gaat meer spenderen aan defensie. Dit jaar zullen de defensie-uitgaven stijgen naar een recordhoogte van 35 miljard euro.

Nieuws - 10 dec 2014

Cybercrime is een groeiend probleem en geeft bedrijven een hoop kopzorgen.

Nieuws - 27 okt 2014
Op de 38e breedtegraad in Korea bevind zich de Gedemilitariseerde Zone.
Nieuws - 23 jun 2014

Al maanden lang wordt het nieuws overheerst door nieuwsberichten over Nederlandse jihadstrijders die naar Syrië vertrekken om daar mee te strijden in de voor hen heilige oorlog.

Nieuws - 5 feb 2014

Noord- en Zuid-Korea hebben besloten dat families die door de deling van het land zijn gescheiden, elkaar weer mogen ontmoeten.

Pagina's

Abonneren op Noord-Korea