Noord-Korea

Oost-Duitsers versterken de Berlijnse Muur 1961 Koude oorlog
Nieuws - 4 jun 2019

Tijdens de Koude Oorlog liepen de spanningen tussen de VS en de Sovjets steeds hoger op en werd de wereld in twee vijandige kampen verdeeld. Hoe kwam dat?

Noord-Korea
Nieuws - 30 apr 2018

Noord-Korea heeft een verborgen kunstzinnige kant. Naast kernwapens, produceert Pyongyang propagandistische kunst voor liefhebbers wereldwijd.

Het Japanse leger
Nieuws - 24 okt 2017

Na de Japanse capitulatie van 2 september 1945 werd vastgelegd dat Japan geen leger meer mocht hebben. Daar komt nu verandering in.

Luchtfoto Guam
Nieuws - 18 aug 2017

Noord-Korea dreigde deze week het eiland Guam aan te vallen. Al eeuwenlang is Guam strategisch gezien van groot belang in het internationale machtsspel.

Nederlanders in de Korea-oorlog
Nieuws - 10 mei 2017

Tijdens de Korea-oorlog van 1950-1953 stuurden veel westerse landen troepen die onder de vlag van de VN tegen de Communisten vochten. Ook Nederlanders.

Kim dynastie
Nieuws - 16 feb 2017

Sinds de stichting van de Democratische Volksrepubliek Korea in 1948 door Kim Il-sung is de familie Kim onafgebroken aan de macht. Even een korte terugblik

Nieuws - 6 feb 2017

De gedemilitariseerde zone (DMZ) in Korea: het grensgebied tussen Noord- en Zuid-Korea. Ondanks de naam is dit – ironisch genoeg – één van de zwaarst militair bezette gebieden ter wereld.

Nieuws - 6 apr 2016

In het gehele land kan de Nederlandse bevolking stemmen aangaande het associatieverdrag van Oekraïne met Europa. De grote vraag is of de opkomst hoog genoeg zal zijn voor een geldige volksr

Kim Jong-Un
Nieuws - 21 aug 2015

Eén ding is zeker: de Koreaoorlog is, zestig jaar na haar begin, nog lang niet voorbij. Zo nu en dan vinden er nog gewelddadige incidenten plaats.

Chinees-japanse oorlog
Nieuws - 15 jan 2015

De territoriale spanningen op zee tussen China en Japan kennen een lange historie. Een belangrijke gebeurtenis hierin is de Eerste Chinees-Japanse Oorlog.

Nieuws - 10 dec 2014

Cybercrime is een groeiend probleem en geeft bedrijven een hoop kopzorgen.

Nieuws - 27 okt 2014

Op de 38e breedtegraad in Korea bevind zich de Gedemilitariseerde Zone. Deze zone volgt ongeveer de originele scheidslijn tussen Noord- en Zuid-Korea.

Pagina's

Abonneren op Noord-Korea