Home » Inhoudelijke tags

Europese Unie

House of Commons
Nieuws - 2 sep 2019

Boris Johnson schort het Britse parlement op van 9 september tot 14 oktober. Dit is vaker in de geschiedenis gebeurd onder verdachte omstandigheden.

De Europese vlag.
Reportage - 16 mei 2019

23 mei is het weer zo ver: de Europese Parlementsverkiezingen! Dit jaar zijn de negende verkiezingen van het Europees Parlement. Dit dossier biedt een historische achtergrond bij het ontstaan van de Europese Unie. Hoe is de huidige Europese politiek tot stand gekomen?

Referendum in Nederland
Reportage - 21 mrt 2018

Op 21 maart 2018 kan er tijdens de gemeenteraadsverkiezingen niet alleen gestemd worden op verschillende partijen; burgers kunnen tegelijkertijd hun stem uitbrengen op het raadgevend referendum over de nieuwe Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (WIV) – de zogeheten ‘Sleepwet’. Wat zijn de ervaringen van Nederland met referenda?

House of European History. By Gor62 (Own work) [CC BY-SA 4.0], Wikimedia Commons
Nieuws - 31 jul 2017

In Brussel staat het Museum voor Europese Geschiedenis, met objecten uit heel Europa. Het moet de kennis over de Europese eenwording vergroten.

Nieuws - 24 mrt 2017

Er is op het moment sprake van een grote diplomatieke rel tussen Wit-Rusland en de Europese Unie. Wit-Rusland is woedend omdat de EU het land nieuwe sancties op heeft gelegd in verband met de schending van mensenrechten. Wit-Rusland wordt sinds 1994 geregeerd door president Loekasjenko, die de oppositie in het land fel onderdrukt.

Nieuws - 3 mrt 2017

Bij de verkiezingen voor het Europese Parlement van 22 mei 2014 behaalde politieke partij D66 een redelijke winst. Ook nu staan ze volgens de peilingen goed voor de verkiezingen.

Europese Unie verdeeldheid
Nieuws - 18 okt 2016

Veel landen die ten tijde van de Koude Oorlog onderdeel uitmaakten van het Warschaupact behoren vandaag de dag tot de Europese Unie.

Nieuws - 7 mei 2016

Ludwig van Beethoven wordt geboren op 16 of 17 december 1770 in Bonn. Beethoven is een virtuoos componist. Zijn stijl wordt vergeleken met die van Mozart en Haydn.

Nieuws - 6 apr 2016

In het gehele land kan de Nederlandse bevolking stemmen aangaande het associatieverdrag van Oekraïne met Europa. De grote vraag is of de opkomst hoog genoeg zal zijn voor een geldige volksr

Nieuws - 17 mrt 2016

Op 23 juni 2016 mogen de Britten zich uitspreken over het Britse EU-lidmaatschap. Het is niet uitgesloten dat de Britten de Unie de rug toekeren.

Nieuws - 3 feb 2016

Na de Eerste Wereldoorlog was de wereld in rep en roer.

Pagina's

Abonneren op Europese Unie