Waar het klein begon in 1947 met kleine blokjes, is Lego vandaag de dag uitgegroeid tot een wereldbedrijf
Gewoonten en gebruiken
Over de oorsprong van de nationale ´grappendag´ 1 april bestaan verschillende theorieën en verhalen. De redactie koos er een aantal uit.
Discussies rondom overlast met Oud en Nieuw zijn niets nieuws. In Coevorden ontstond in 1770 een 'ijzerkoekenoproer' toen men overlast wilde beperken.
60 jaar geleden werd in Nederland adoptie gelegaliseerd.
Paarden hebben altijd een rol gespeeld in het leven van de mens. Voor de uitvinding van de auto was het paard een belangrijk vervoersmiddel en een dodelijk wapen in de oorlog. In de moderne tijd geniet men nog steeds van ritjes op de majestueuze dieren.
Tegenwoordig leest men het laatste nieuws op de vele nieuwssites op internet of in de krant. Vóór de 17e eeuw werd nieuws opgehangen en voorgelezen.
In het Rijksmuseum van Oudheden kun je momenteel een bijzondere tentoonstelling over het Oude Egypte bezoeken. De expositie heeft als thema Egypte.
Sinds de mens duizenden jaren geleden zich aan landbouw waagde, kreeg het een nieuwe aartsvijand: de vogel. Vooral in het lenteseizoen, als gewassen nog niet volledig zijn ontsproten, kunnen vogels enorme schade aanrichten.
Uit nieuw onderzoek blijkt dat de dromedaris ongeveer drieduizend jaar geleden gedomesticeerd werd in het zuidoosten van Saudi-Arabië, net als de kameel.
De Romeinen worden geprezen om de innovaties die zij de wereld brachten. Op het gebied van hygiëne waren zij echter juist minder ver dan je zou verwachten.
Volgens Britse onderzoekers aten de Zwitsers 3000 jaar geleden al kaas. De Nederlanders pas in 800 voor Christus. Toch is Nederland hét kaasland. Waarom?
Pagina's
