Het is 70 jaar geleden dat het zuidwesten van Nederland en delen van België en het Verenigd Koninkrijk werden getroffen door een van de grootste natuurrampen van de twintigste eeuw.
Themamaand
In oktober is het weer Maand van de Geschiedenis. In 2022 is het thema: wat een ramp!
De Fries-Frankische Oorlogen waren meerdere conflicten tussen het Friese koninkrijk en het Frankische Rijk in de 7e en 8e eeuw.
Van de middeleeuwen tot de Tweede Wereldoorlog bestond in Nederland het beroep van de aanspreker. Wat waren de werkzaamheden van dit sombere beroep?
Tijdens de Middeleeuwen ontstond er een nieuwe manier waarop mensen met een bepaald beroep zich konden verenigen in een belangengroep: het gilde.
Oktober staat in het teken van de Maand van de Geschiedenis. In 2021 is het thema 'aan het werk'.
Bij een aantal feestdagen wordt er in Nederland steevast een feeststol gegeten. Maar waar komt die kerst-, paas- of pinksterstol eigenlijk vandaan?
Wereldwijd verzetten ongeveer zeventig landen tweemaal per jaar de klok. Maar waar komt de winter- en zomertijdregeling vandaan?
Uit de Nederlandse geschiedenis blijkt dat het formeren van een kabinet geen gemakkelijke opgave is. We blikken terug op opmerkelijke formatieperiodes.
Het Torentje is tegenwoordig onlosmakelijk verbonden met de functie als werkplek van de minister-president, wat is de geschiedenis achter dit gebouw?
Het zetelaantal van de Tweede Kamer is in de loop van de geschiedenis regelmatig aan veranderingen onderhevig geweest.
Van 1917 tot 1970 had Nederland een opkomstplicht voor de verkiezingen. Waarom werd het in 1970 afgeschaft?
Pagina's
