Feed

In Zoeklicht op het gazon onderzoekt auteur Auke Hulst de invloed van karakters op de geschiedenis. Het resultaat is een psychologisch portret van Nixon.

Symposia Ontstaan van Holland

Elke twee jaar organiseert Rijksmuseum Muiderslot een wetenschappelijk symposium. Naar aanleiding van het succes van eerdere symposia hebben het Muiderslot en de werkgroep ‘Ontstaan van Holland’ van de Provincie Zuid-Holland de krachten nu gebundeld.

Op het programma staan:

De ring als statussymbool

Tegenwoordig kunnen we ons met elke ring uitdossen die maar om onze vingers passen. Tweeduizend jaar geleden mocht echter alleen de elite bepaalde ringen dragen.

WikiconNL - 'Wikipedia is meer!'

Een 2-daagse conferentie op 8 en 9 maart in de Social Impact Factory te Utrecht over Wikipedia, Wikimedia en vrije toegang tot informatie in de breedste zin van het woord. WikiconNL biedt ruimte voor onderwerpen als auteursrecht, facts matter en (linked) open data. De conferentie biedt een open podium voor open kennis. Het doel? Een wereld waarin iedereen vrijelijk gebruik kan maken van het geheel van alle menselijke kennis. Het thema van WikiconNL luidt ‘Wikipedia is meer!’

Philips II: Europa’s beruchtste wanbetaler

Nationale staten halen tegenwoordig hun meeste inkomsten uit belastingen. Vijf eeuwen geleden ging dat er behoorlijk anders aan toe. Vorsten en staten beschikten toen niet over de bureaucratie om vaste belastingen te heffen. In plaats daarvan moesten ze vaak hun toevlucht nemen tot leningen om hun oorlogen en extravagante levensstijl te kunnen bekostigen. Dit kon behoorlijk uit de hand lopen. Berucht is het geval van de Spaanse koning Philips II, die Spanje in zijn regeerperiode vier keer failliet liet gaan.

Saga nascholingsdag

Op 15 en 22 februari organiseert Saga de geschiedenis nascholingsdag. Dit keer staat de nascholing in het teken van middeleeuwen en kunnen docenten direct aan de slag met activerende didactiek. Het belooft een leuk programma te worden met o.a. Frits van Oostrom op 15 februari en een workshop van historisch kookatelier eet!verleden op 22 februari! 

 

Saga nascholingsdag

Op 15 februari organiseert Saga de geschiedenis nascholingsdagen. Dit keer staat de nascholing in het teken van middeleeuwen en kunnen docenten direct aan de slag met activerende didactiek. Het belooft een leuk programma te worden met o.a. Frits van Oostrom op 15 februari en een workshop van historisch kookatelier eet!verleden op 22 februari! 

Abonneren op Feed