Feed

Zwarte Zaterdag: sinds wanneer staan we al in de file?

Als de vakantie aanbreekt lopen de landen in Noord-Europa leeg en vertrekt er een stoet aan volgepakte auto’s en caravans naar het Zuiden. Vaak resulteert deze ‘Zwarte Zaterdag’ in ellelange files en veel frustratie. Sinds wanneer doen we dit onszelf aan?

Hoe de hippiebus een fenomeen werd

Het is een iconisch beeld: hippies die met een rijk beschilderd busje over de lange Amerikaanse wegen rijden. De ‘hippiebusjes’, zoals de busjes bekend werden, kwamen in alle soorten en maten, maar de meest bekende zijn vaak de eerste modellen van het bekende Volkswagen Transporter busje. Hoe werd dat busje zo bekend?

Historische Foto: Duits spoorwegkanon 21 cm Kanonne 12

Het is een mooi staaltje Duitse propaganda: onder een foto van de 21 cm Kanonne 12 staat een triomfantelijke tekst die verklaart dat dit ‘Spoorweggeschut’ in een mum van tijd in het heetst van de strijd kan worden ingezet. En dat niet alleen: langs de hele kust zouden deze kanonnen zijn opgesteld. De werkelijkheid was lang niet zo indrukwekkend.

Tot en met 4 september is in het Limburgs Museum in Venlo Oevers vol Romeinen te bezoeken. Een tentoonstelling over de bewoners van Romeins Limburg.

Tentoonstelling: Books that made History

In het Rijksmuseum van Oudheden zijn vanaf 22 juni 25 boeken te zien die grote invloed hebben gehad op de (academische) geschiedenis en met een connectie met de stad Leiden. De auteurs zijn o.a. Galileo Galilei en Anton de Kom.

Abonneren op Feed