Feed

Het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden bestaat 200 jaar. Om dit jubileum te vieren heeft het Rijksmuseum van Oudheden een speciale tentoonstelling.

​Gouverneurs, soldaten, handelaren en keizers: de Lage Landen waren in de Romeinse tijd een kruispunt voor reizigers. Tijdens de Romeinenweek staan zij cen

The Great Stink

Wereldwijd raken rivieren steeds meer vervuild. In 1858 was er in Londen ook sprake van riviervervuiling, wat destijds resulteerde in the Great Stink.

Romeinenweek 2018

Gouverneurs, soldaten, handelaren en keizers: de Lage Landen waren in de Romeinse tijd een kruispunt voor reizigers van allerlei soort. Tijdens de National

Voedselschandalen in het negentiende-eeuwse Engeland

In 1893 werd de Keuringsdienst van Waren opgericht in Rotterdam. Sindsdien worden dranken en voedsel nauwlettend gecontroleerd op veiligheid voor consumptie. Door de eeuwen heen hebben handelaren voedsel echter op allerlei manieren verrijkt – niet zelden met ernstige gevolgen. Zo waren er ook voedselschandalen in het negentiende-eeuwse Engeland.

Helden en Schurken, praten over verzet

Jaarlijks organiseert het Verzetsmuseum een vijfdelige lezingenreeks getiteld ‘Helden & Schurken’. Dit jaar staat de reeks vooral in het teken van verzet.

500 jaar Grote Kerk in Alkmaar

De Grote Kerk in Alkmaar bestaat 500 jaar, en dat laat de eeuwenoude blikvanger in het centrum van de stad niet zomaar voorbijgaan.

Abonneren op Feed