Feed

De geschiedenis van de autogordel

Tot verbazing van velen, wellicht, is in Nederland de autogordel ook achterin verplicht. Dat autogordels levens konden redden was al sinds 1971 bekend. Het onderzoekbureau voor verkeersveiligheid SWOV concludeerde in dat jaar dat ´het dragen van autogordels de kans op een dodelijk ongeval met 30 tot 40 procent verminderde.´ 

Een antieke kijk op tijd

De oorsprong van tijd heeft de mens altijd beziggehouden. De Oude Grieken hadden voor het begrip tijd, en zijn verwoestende werking, een bijzonder verhaal bedacht. Zij associeerden tijd met de titaan Kronos. Lang geleden, vlak na het ontstaan van de Aarde, heerste Kronos als machtigste van alle goddelijke wezens over het universum. Zijn heerschappij gold als de gelukkigste tijd  in de geschiedenis. Behalve, wellicht, voor Kronos zelf. Hij ging gebukt onder de voorspelling van zijn vader, wiens plaats hij met geweld had ingenomen.

De deurwaardersstaf

​Op schilderijen kom je soms functionarissen met een stafje met een gebalde vuist tegen. Lang was deze staf het symbool van de deurwaarder.

BMW all the way

BMW scheurde vanaf zijn oprichting in 1916 als een speer omhoog. De Tweede Wereldoorlog gaf de autofabrikant de boost naar de top.

Abonneren op Feed