Feed

Gouden torque uit Heerlen

Halssieraden komen tegenwoordig voor in alle soorten en maten: de chunky kettingen die begin 2000 zo populair waren, chokers die je af en toe tegenkomt bij goths en punks, of een simpele gouden hanger die van alle tijden is. Een stijl die vandaag de dag echter bijna niet meer voorkomt, maar in een ver verleden juist erg populair was, is de torque. Een torque is een stuk edelmetaal dat in een cirkel gevormd is die open is aan één kant. Aan de uiteinden van deze gebogen staaf ziten versierde knoppen.

De invloed van hiphop en rap op mode

Rap en hiphop zijn niet alleen muziekgenres, maar ook inspiratiebronnen voor mode. Van de straten van New York tot de catwalks van Parijs heeft rap en hiphop een blijvende stempel gedrukt op de wereldwijde modescene en deze invloed blijft zich ontwikkelen en vernieuwen.

Het Noord-Italiaanse Zuid-Tirol is een prachtige bestemming voor wie een vakantie vol cultuur wil combineren met een gezonde dosis activiteit en avontuur.

Fragment van een versierde tuniek

Dit fragment van een Egyptische tuniek dateert uit 500 tot 800 na Chr. Het is een deel van de schouder, geweven van linnen met versieringen in purperkleurige wol. De lange sierband liep van de rug tot over de borst. Tot de uitvinding van stoffen als polyester, werd textiel enkel gemaakt van natuurlijk materiaal dat snel vergaat. In de archeologie wordt textiel zelden in goede staat teruggevonden.

Abonneren op Feed