Feed

Van zondag 1 oktober tot en met zondag 8 oktober 2023 organiseert Museum Bronbeek De Week van de Koloniale Geschiedenis. Thema dit jaar: Eureka!

De ramp met de Hindenburg

Fotografen, filmploegen en radioverslaggevers hadden zich verzameld om de aankomst van het luchtschip Hindenburg te aanschouwen op 6 mei 1937. Maar op het allerlaatste moment ging het mis: aan boord van de enorme zeppelin brak brand uit. Voor het oog van de toegestroomde menigte ging het grootste luchtschip in vlammen op.

De oude muren en poorten van Leuven: bewakers van het verleden

Leuven, met zijn rijke geschiedenis en erfgoed, is een stad die de ziel betovert met zijn oude muren en poorten. Deze bouwwerken hebben de tand des tijds doorstaan en vertellen stille verhalen over vroegere tijden, over de mensen die binnen hun grenzen woonden en over de vele avonturen die ze hebben gezien.

Geschiedenis van Mascara

Mascara is vandaag de dag het populairste make-up product in Nederland. Zo’n 8 op de 10 vrouwen brengt het product af en toe aan om de wimpers te accentueren.

De Schat van Springendal

De goudschat van Springendal is één van de belangrijkste vroegmiddeleeuwse archeologische vondsten van Nederland. De schat bestaat uit ruim honderd gouden munten (soms kleine stukjes), zes zilveren munten en een aantal sieraden. Alle voorwerpen komen uit de 6de-7de eeuw na Chr., de Merovingische tijd. Een deel van de schat was in 2022 gepresenteerd in Rijksmuseum Twente. In december 2022-maart 2023 waren alle vondsten samen te zien in het Rijksmuseum van Oudheden.

Abonneren op Feed