Feed

Verhuizen: vroeger en nu

Verhuizen ging er vroeger een stuk anders aan toe dan nu. Dat is dan ook niet gek, want er zijn tegenwoordig steeds meer handige tools die je kunt gebruiken om het verhuizen zo makkelijk mogelijk te maken. Maar hoe zat het nu vroeger precies met een verhuizing en hoe gaat dat er tegenwoordig aan toe? Wij vertellen je er meer over in dit artikel, dus lees snel verder!

Maas Cleanup

De Maas en haar zijrivieren hebben hun ongekende krachten laten zien. Nu het water gezakt is, komt er een gigantische hoeveelheid afval aan de oppervlakte. Schone Maas, Schone Rivieren, LIVES en Maas Cleanup roepen daarom op om de handen uit de mouwen te steken voor een extra Maas Cleanup op 14 augustus. Er moet een grote klus geklaard worden en daar kan alle hulp bij gebruikt worden.

Geschiedenis van energie

Tegenwoordig maken we over de hele wereld veel gebruik van energie. Dit kan niet alleen veel geld kosten, maar het kan ook nog eens slecht zijn voor het milieu. Dit is tenminste het geval als brandstoffen gebruikt worden die niet oneindig zijn. Groene stroom wordt daarom steeds populairder, want dit is dus wel goed voor het milieu. Bij een energieleverancier kiezen via Easyswitch is het zelfs mogelijk om te kiezen voor een provider die alleen maar duurzame stroom aanbiedt.

Zeeslagen, stormen, scheepsportretten en windstille dagen

Eerste overzichtstentoonstelling zeeschilders Van de Velde

Het Scheepvaartmuseum komt dit jaar met een grote primeur. Van 1 oktober 2021 t/m 27 maart 2022 organiseert het museum een overzichtstentoonstelling van de kunstenaars Willem van de Velde de Oude (1611-1693) en zijn zoon Willem van de Velde de Jonge (1633-1707). Zij behoorden in hun tijd al tot de absolute top van de 17de-eeuwse zeeschilderkunst.

De werkgroep Gedenkstenen Joods Apeldoorn realiseerde in samenwerking met CODA en het Apeldoorns ontwerpbureau Degen & Leideritz een nieuwe website.

Met tentoonstelling De Pest neemt Museum Het Valkhof bezoekers binnenkort mee in de geschiedenis van De Zwarte Dood.

Abonneren op Feed